Praha vyčlení dalších 20 bytů pro hasiče
Výběr jazyka:

Praha vyčlení dalších 20 bytů pro hasiče


30.08.2021

Pražští radní schválili navýšení počtu městských bytů určených pro zaměstnance Hasičského záchranného sboru hl. m. Prahy. V tomto volebním období již hlavní město rozšířilo nabídku bytů pro podporované profese o 290 jednotek.

Městské byty budou pronajímány postupně v návaznosti na počtu uvolněných a opravených bytů v dispozici Magistrátu hl. m. Prahy. Nájemní smlouvy budou uzavírány standardně na dobu dvou let s možností prodloužení.

V květnu tohoto roku došlo také k navýšení kvóty městských bytů určených pro učitele škol zřizovaných hlavním městem Prahou. Z původních 330 bytů schválila pražská rada navýšení o 50, nyní jich je tedy k dispozici už 380. V červnu pak došlo k navýšení kvóty pro pracovníky ve zdravotní a sociální oblasti z původních 97 bytů na 147. Dále byla navýšena kvóta pro příslušníky Městské policie Praha z 300 na 330 bytů. Podporované profese jsou jednou z cílových skupin, kterým magistrát pronajímá byty. Další jsou například občanky a občané v bytové nouzi, senioři, rodiny samoživitelů či rodiny z ubytoven.