Práce na finálním návrhu Vltavské filharmonie mohou začít, Praha podepsala smlouvu s architekty BIG
Výběr jazyka:

Práce na finálním návrhu Vltavské filharmonie mohou začít, Praha podepsala smlouvu s architekty BIG


11.10.2022

Zástupci hlavního města Prahy uzavřeli smlouvu o dílo s dánským studiem Bjarke Ingels Group (BIG), autorem vítězného návrhu Vltavské filharmonie. Ti budou mít nyní devět měsíců na dopracování soutěžního návrhu do podrobné architektonické studie. Do tohoto procesu se opět může zapojit veřejnost, participace návrhu začne příští týden.

Budoucí výstavba Vltavské filharmonie, moderního kulturního centra, které v následujících deseti letech vyroste v pražských Holešovicích, byla v úterý 11. října stvrzena podpisem smlouvy mezi hl. m. Prahou a architekty z renomovaného dánského studia Bjarke Ingels Group (BIG). Předmět smlouvy zahrnuje vytvoření architektonické studie, projektové dokumentace, výkon inženýrské činnosti, autorského dozoru a veškeré související činnosti.

Vltavská filharmonie, která v budoucnu vyroste v pražských Holešovicích, bude moderním kulturním centrem disponujícím třemi vysoce kvalitními koncertními sály. Návštěvníci zde naleznou také kreativní hub – hudební oddělení Městské knihovny v Praze, vzdělávací a multifunkční prostory pro využití školami, kroužky či jednotlivci z řad široké veřejnosti. Nebude chybět ani střešní restaurace. Harmonogram projektu je navržený tak, aby se mohlo začít stavět v roce 2027 a budova byla dokončena v roce 2032. První návštěvníci by tedy mohli do prostor Vltavské filharmonie vstoupit za deset let.

Více informací o chystané participaci najdete zde.