Primátor v Radotíně a Lochkově: plánované centrum, nová lávka a budovaná školka
Výběr jazyka:

Primátor v Radotíně a Lochkově: plánované centrum, nová lávka a budovaná školka


12.01.2024

Primátor hl. m. Prahy Bohuslav Svoboda závítal do Radotína a Lochkova, kde si v doprovodu tamních starostů prohlédl čerstvě dokončené, budované i plánované projekty.

První zastávkou primátora byl Radotín, kde jej přivítal starosta Karel Hanzlík s dalšími zástupci tamní radnice. Většina debaty se zde vedla o projektu Centrum Radotín – v jeho rámci má vzniknout nedaleko nádraží nové náměstí s bulvárem a obchodními prostory, ale také byty a podzemní garáže.

Následovala prohlídka vybraných lokalit – technologicky zajímavě řešené lávky přes Berounku a kulturně-komunitního centra Koruna s přilehlou ZUŠ, sociálním zařízením Dům na půl cesty a služebnou Policie ČR. Za pozornost stála i nová lávka nad frekventovanou vozovkou, která zvyšuje bezpečí školáků.

Podél místa, kde se chystá výstavba zmíněného projektu Centrum Radotín, pak následovala cesta k novému, architektonicky i funkčně zajímavému nádraží, které bylo uvedeno do provozu minulý měsíc. S tím souvisela i prohlídka přilehlé nové kolárny, která bude sloužit také k dobíjení elektrokol.

 

Poté primátor odjel do nedalekého Lochkova, kde ho v prostorách místního úřadu přivítal dlouholetý starosta této městské části Jiří Rendl. Následovala prohlídka stavby nové školky, která bude kromě jiného vybavena i sofistikovanou moderní kuchyní, především ale poskytne lepší zázemí dětem v této stále se rozrůstající městské části.

Lochkov usiluje i o stavbu základní školy, která by mohla vyrůst společně s novými bytovými domy na pozemcích, které jsou v současnosti vedeny jako zemědělská půda. Obec se proto snaží o změnu územního plánu. Závěr primátorovy návštěvy patřil prohlídce hasičárny a přilehlé haly s mnoha stroji na údržbu, které se starostovi podařilo pro obec zajistit.