Praha vybrala ve výběrovém řízení nového provozovatele Čapadla Hollar, který prostor převezme od letošního března
Výběr jazyka:

Praha vybrala ve výběrovém řízení nového provozovatele Čapadla Hollar, který prostor převezme od letošního března


23.01.2024

Atraktivní prostor a oblíbená volnočasová lokalita na břehu Vltavy, která nabízí celou řadu kulturních i odpočinkových aktivit, bude od března 2024 provozována novým nájemcem. Městská společnost TRADE CENTRE PRAHA (TCP) spravující pražské náplavky úspěšně uzavřela výběrové řízení na nového provozovatele čapadla a náplavky Hollar. S vítězným účastníkem podepsala dvouletou nájemní smlouvu s možností opce na další tři roky.

„Věřím, že dramaturgický záměr nového provozovatele zachová atmosféru čapadla a město získá nájem odpovídající tomuto atraktivnímu prostoru,“ říká radní pro majetek, transparentnost a legislativu Adam Zábranský.

V rámci výběrového řízení byl primárně hodnocen dramaturgický záměr, jakým chce nájemce prostory provozovat, dále hrála roli také nabídnutá cena za pronájem začínající na 30 tisících korun za měsíc a předchozí zkušenosti provozovatele s podobným typem podnikání. Hodnoceno bylo nakonec celkem šest uchazečů, kteří splnili požadované podmínky pro účast v řízení.

Nový provozovatel bude od března platit nájemné ve výši necelých 151 tisíc korun měsíčně a jeho součástí bude rovněž úklid pronajatých prostor, který byl dosud společně s provozem veřejných toalet zprostředkován správcem. Ten vyšel každý měsíc na přibližně 36 tisíc korun, přičemž měsíční částka za pronájem čapadla je v současné době jen o tři tisíce korun vyšší.