Zakázka na komplexní rekonstrukci Divadla na Vinohradech je připravená
Výběr jazyka:

Zakázka na komplexní rekonstrukci Divadla na Vinohradech je připravená


13.02.2024

Rada hl. m. Prahy odsouhlasila zadání veřejné zakázky na výběr zhotovitele, který provede celkovou rekonstrukci Divadla na Vinohradech. Nadlimitní veřejná zakázka by měla být zadána do konce dubna, návrh na rozhodnutí o výběru dodavatele by měl být hotový do konce letošní července. Záměr ještě musí schválit Zastupitelstvo hl. m. Prahy. Předpokládané celkové náklady činí 2 950 000 000 Kč včetně DPH.

Zakázka zahrnuje rekonstrukci historické budovy divadla a jeho skladových prostor. Předpokládaná hodnota veřejné zakázky čítající stavební práce je stanovena ve výši 2 212 000 000 bez DPH a bez činnosti správce stavby, dozoru, administrace zakázky a souvisejících činností. Celkové náklady akce, jak v pondělí vzala Rada hl. m. Prahy na vědomí, činí 2 950 000 000 Kč.

Po rekonstrukci se zvýší divácký komfort, vznikne plnohodnotná komorní scéna a zvýší se bezpečnost užívání. Jednodušší bude též transport divadelních kulis mezi divadlem a budoucí centrální kulisárnou, čímž se dosáhne provozních úspor.