Rada hl. m. Prahy schválila finanční výpomoc na rekonstrukci radnice Prahy 10
Výběr jazyka:

Rada hl. m. Prahy schválila finanční výpomoc na rekonstrukci radnice Prahy 10


07.09.2020

Pražští radní na svém dnešním zasedání schválili finanční výpomoc městské části Praha 10. Ta žádá o bezúročnou půjčku ve výši 500 milionů korun na rekonstrukci radnice, která je v dlouhodobě neudržitelném stavu. O poskytnutí výpomoci bude ještě rozhodovat Zastupitelstvo hlavního města Prahy.

Praha 10 by měla začít svou radnici ze 70. let 20. století rekonstruovat ve druhé polovině příštího roku. Zároveň se stavebními pracemi připravuje největší investiční akci ve své historii – celkové náklady na kompletní rekonstrukci budou vyšší stovky milionů (přesná částka bude známa, až bude zpracovaný projekt pro realizaci stavby), pražští radní na svém jednání proto schválili finanční výpomoc městské části ve výši 500 milionů korun. Toto rozhodnutí musí ještě potvrdit pražské zastupitelstvo.

Součástí tohoto financování budou i prostředky z Operačního programu životní prostředí, městské části bylo už zasláno rozhodnutí o schválení dotace ve výši 219 milionů korun na

Finanční výpomoc má sloužit pouze na samotnou rekonstrukci. Další náklady, zejména související se stěhováním a dočasným působením Úřadu městské části Praha 10 v náhradních prostorách, bude hradit sama městská část. Totéž platí i o interiérech.